Když vyjedete do 700 metrové nadmořské výšky směrem k 200akrovému pozemku bohatých jílových vápencových půd, uvidíte něco, co rozšíří oči a vaši chuťové pohárky: 40 let staré vinné révy Garnacha, které trpělivě čekají na natrhání. Z hory do údolí je výroba Lalomba Rosado od spol. Ramon Bilbao perfektně sestavenou směsí kvalitní čerstvosti a chuti. Aby bylo možné vytvořit Rosado, bylo mnoho úkonů pečlivě promyšleno a naplánováno – od teplotního rozdílu, po vystavení UV záření a počtu hodin slunečního světla, je víno jemně zpracováno a vytvořeno pro nejčistší a nejlepší chuť. Po roční sklizni jsou hrozny, které tvoří tuto krémovou a chutnou Rosé, převezeny do vinařství, kde zůstávají v lednici po dobu 24 hodin. Z optického třídícího stolu se vybírají pouze nejzdravější a šťavnatejší hrozny, aby se zahájila tradiční metoda „krvácení “ a 20denní fermentační proces. Hrozno je sklizeno v ten nejlepší okamžik, aniž by hrozilo nadměrné stárnutí a přezrání. Barva broskvová s poznámkami čerstvého červeného ovoce a květinovými náznaky.
Typ: gin, suchý vermut, bitter orange
Víno zrálo šest měsíců v sudech z francouzského a amerického dubu. Jasná třešňová červená barva s vůní sladkých zralých třešní, ostružin a tóny zralých broskví. Lehké balsamikové pozadí s velmi lehkými kouřovými tóny, které mají v dubových sudech a vínu dodávají celkový, velmi aromatický charakter. V ústech je víno dobře strukturované se silnými ovocnými tóny a chutným sametovým závěrem.
Sklizeň: Pečlivě vybírané hrozny s vinic z Haro a okolních oblastí (Armentari, Los Hoyos, La Canada, El Pago a Arenales), které se sklízejí během druhého týdne v říjnu.
Výroba vína Po fermentaci při kontrolované teplotě zrálo víno 14 měsíců v sudech z amerického dubu. Poté víno strávilo dalších osm měsíců v láhvích v podzemních sklepích.
Chuť a aroma Jasná, tmavá třešňová barva. V nose se doplňují silné vůně zralých černých bobulovitých plodů s balzamikovými tóny s lékořicovým a kokosovým nádechem. Víno má ústech čerstvou chuť se zřetelnou texturou, ve které se opět společně objevují ovocné a kouřové tóny. Závěr je dlouhý a plný. Podávání a vhodnost k jídlům: Ideální teplota pro podávání tohoto vína je mezi 18–19°C (64,4–66,2°F). Víno vyzkoušejte s nakrájenými uzeninami, lehkými masy a sýry nebo i s rybami – např. s Modrounem.
Odrůda hroznů: 90% Rioja Tempranillo, 10% Mazuelo a Graciano
Sklizeň: Ve druhém a třetím říjnovém týdnu se ručně sklízí hrozny z Rioja Alta. Následně dochází k přísné probírce.
Výroba vína Pečlivý a zkušený výběr hroznů a jejich fermentaci následovalo dvacetiměsíční zrání v sudech z amerického dubu. Poté se víno naplnilo do láhví, přesunulo se do sklepů, a tam, v naprostém klidu, zrálo dalších 20 měsíců.
Chuť a aroma Intenzivní sytá třešňová barva. Vůni dominují fialky, ostružiny, cedr, kůže a kořeněné tóny. V ústech je víno středně strukturované s ovocnými rysy a jasně znatelnou chutí černého rybízu. To vše krásně vyvážené a doplněno čistým zakončením. Šťavnaté tóny se v ústech do široka rozprostírají dlouho po polknutí. Podávání a vhodnost k jídlům: Ideální teplota pro podávání tohoto vína je mezi 17(62,6)- 18°C (64,4°F). Víno se hodí k hovězímu, k mezinárodní kuchyni (kari, marinované ryby a kořeněné pokrmy) a k tradičním úpravám červených mas, zvěřiny a zrajících sýrů.
Víno v srdci. Hrozny odrůdy Tempranillo pocházející ze starých vinic naplňují význam uvedené věty. Jedná se o moderní víno s vynikajícím charakterem, zvyklé patřit mezi nejlepší. Odrůda hroznů: 100% Rioja Tempranillo Sklizeň: Víno pochází z oblastí na vnější hranici vinařského kraje Rioja (Haro, Ollauri, Gimileo, Cihuri, Villabla, Cuzcurrita) a sbírá se z pečlivě vybíraných vinných keřů, starších 70 let. Výroba vína: Všechny procesy zpracování tohoto vína představují skutečné umění. Od způsobu jakým jsou ve vinařství vinné hrozny vybírány na třídících stolech až po kvašení v malých sudech z francouzského dubu. Po důkladném prokvašení při kontrolované teplotě, kdy se v největší míře uvolňují chuťové prvky a barva, se víno ukládá do sudů, kde probíhá malolaktická fermentace bez zbavování kvasnic. Kvasnice se pouze pravidelně promíchají pomocí techniky batonáže. Víno takto stráví 24 měsíců v nových dubových sudech z francouzské oblasti Allier. Během zrání v sudech dosahuje konkrétní ročník vína svou příznačnou chuťovou úroveň. Víno se plní do láhví bez jakéhokoli čiření nebo filtrování. Chuť a aroma Jasná velmi tmavá barva granátového jablka s purpurovými odstíny. Bohatá paleta vůní nabízí škálu od černých bobulovitých plodů přes opalované dřevo a topinky až po muškátový oříšek. V ústech je víno jemné, mocné, bez ostrých prvků s elegantní texturou. Víno se mnohovrstevnatě rozvíjí v úsilí dosáhnout sjednocení ovocné odrůdové složky s jemnými rysy zrání v dubových sudech. Na jazyku si víno uchovává čerstvý a ovocný projev, který znovu vyvolává ovocné dojmy z prvního ochutnání. Podávání a vhodnost k jídlům: Ideální teplota pro podávání tohoto vína je mezi 18–19°C (64,4–66,2°F). Víno se stane skvělým společníkem k potravinám se zeleninovou a uzenou vůní jako jsou houby a lanýže. Krásně doplňuje lehce kořeněná jídla a středně vyzrálé neuzené sýry.
Nezaměnitelná chuť tohoto vína okamžitě evokující velmi živé tradice jeho domovské oblasti. Má ohnivou barvu a ovocným buketem s nádechem třešní a lesních plodů. Jeho chuť je potěšující, teplá a zakulacená.
Víno z odrůdy Barbera se výtečně hodí především k ostřejším jídlům, vepřovému masu a také k měkkým sýrům.
Bosca Barbera d’Asti je víno tradice a vzpomínek, autenticita původu produktu z Itálie.
Průnik hluboké piemontské půdy přináší do tohoto vína nové chutě, je vždy bezpečným přístavem každého vašeho chuťového pohárku a uznáním zavedené tradice. Jeho chuť je zároveň strohá a měkká, přesto vytrvalá a nezapomenutelná. Má světlou barvu, lehce granátové vybarvení s oranžovými odstíny a prorůstá až do barvy fialové, v dochuti najdeme červené ovoce a lékořici.
Barolo Luigi Bosca pochází z proslulého vinařství, sídlícího v Piemontu už od římských dob. Pod rodinnou značkou Bosca je známé v Evropě déle než čtvrt tisíciletí.
Vintage 2011: 13,5% alc.
Obsah alkoholu: 37,5 %
Objem: 0.7l
Teplota podávání: 8 – 10 ºC Skladování: až 3 roky
Doporučujeme otevřít hodinu před podáváním
Teplota podávání: 8 – 10 ºC
Skladování: až 2 roky
Teplota podávání: 8 – 9 ºC Doporučujeme otevřít 15 minut před podáváním
Teplota podávání: 8 – 10 ºC Skladování: až 5 let
Doporučujeme otevřít hodinu před podáváním.
Teplota podávání: 8 – 10 ºC Skladování: až 5 let
Doporučujeme otevřít hodinu před podáváním.
Teplota podávání: 8 – 10 ºC Skladování: až 5 let
Doporučujeme otevřít hodinu před podáváním.
Teplota podávání: 8 – 10 ºC Skladování: až 3 roky
Doporučujeme otevřít hodinu před podáváním.
Teplota podávání: 8 – 10 ºC Skladování: až 2 roky