Gin
Pink 47 je londýnský vítěz mezi suchými giny, zaujímá přední pozici v kategorii bílého alkoholu. Je okouzlující a ctižádostivý . . .
Receptura lahodného ginu je pečlivě zpracována v malých dávkách a smíchána maximálně s 10 bylinami jako je jalovec, koriandr, citronová a pomerančová kůra, lékořice nebo mandle.
Jako prémiový londýnský gin stojí nejen za svou cenu, ale i za něco navíc. Je žádán po celém světě a vyhrál nejméně 18 mezinárodních cen od doby, kdy byl představen v roce 2007 – s velkým uznáním odborné veřejnosti.
Obsah alkoholu: 47 %
Země původu: Velká Británie
Gin z domu Pircher se vyznačuje typickou chutí jalovce, nádechem citrusové kůry a jemnými bylinkami jako je vavřín, koriandr, levandule, rozmarýn, kardamon a samozřejmě tajná přísada…
Voní po jalovcových bobulích s lehce květinovým tónem Chuť: typická pro jalovec, lehce hořké až kořenité tóny
Přidáním “from the alps“ chceme zachovat spojení s jižním Tyrolskem. Číslo 1884 znamená rok, kdy za hradbami kláštěra v Laně začala výroba ovocných pálenek a tím i dlouholetá tradice.
Zrozen “v Alpách”, v barech jako doma PIRCHER BOTANICAL POMELO GIN
Směs botanických bylin dává tomuto suchému ginu vlastní osobitou duši.
Pro tento gin z destilerie Pircher jsou charakteristické chutě borůvky, nádech citrusových plodů v kombinaci s různými bylinkami, především bobulovité, pak také koriandr, rozmarýn, přírodní šťáva z pomela a nesmíme zapomenout na tajné přísady.
Martin Miller’s Original Gin
NEJJEMNĚJŠÍ ROSTLINNÉ LÁTKY Martin Miller věřil v dobře vybrané, vyvážené množství nejlepších rostlin, které byly vybrány především podle kvality, ať už se nacházely kdekoli, nikoli podle regionální provenience. Při své snaze o dokonalost Martin Miller trval na tom, aby všechny rostlinné látky byly vybírány především podle kvality. Nezáleželo na tom, zda se jednalo o Toskánsko, Makedonii nebo vzdálenou Indii. I dnes pro naše giny požadujeme a hledáme jen ty nejkvalitnější botanické látky. JALOVEC, HVĚZDA VÝROBY Chcete-li vytvořit gin, který chutná jako gin, vše začíná jalovcem. Do našich ginů se dostávají jen ty nejtlustší jalovcové bobule, ty bohaté na silice a aromatickou lahodnost, ručně vybírané bez ohledu na původ.
NENÍ MÍSTO PRO NEZNÁMÉ PŘÍSADY A není třeba žádných podivných vůní ani podivných přísad, které přinášejí barvu nebo umělou chuť, jen dobře vybrané rostlinné složky, které dělají to, co vždycky dělaly, a dělají to dobře.
V ginu Martin Miller’s dodává koriandr výrazné aroma zázvoru, šalvěje a citronu, zatímco andělika dodává dřevitou suchost. Lékořice a kořen kasie dodávají stejnou měrou sladkost a pikantní aroma a limetková kůra dodává extra svěžest. Nakonec vše podtrhuje a spojuje aromatický a květinový kosatec florentský. LEDOVĚ CHLADNÝ Finální destilát se míchá na sílu s použitím islandské pramenité vody. Vzniká tak čistý, že není třeba jej uměle demineralizovat ani destilovat, což ginu dodává jemný buket a osobitý vjem. CHUŤ Hladká a citrusová. Vynikající rovnováha, v níž stále převládá jalovec, ale zároveň může vyniknout citrusová svěžest. Gin, který „chutná po ginu“.
MUŽ, KTERÝ STOJÍ ZA GINEM Martin Miller byl všechno, jen ne obyčejný člověk. V srdci tradicionalista, jeho vizionářská a umělecká duše byla silnější, když se plně soustředil na projekty, které miloval, bez ohledu na to, jak šílené byly v očích ostatních. Od vydávání příručky o etiketě přes fušování do fotografování až po pořádání popových koncertů a večírků… ale byla to právě jeho láska a znalost umění a starožitností, která ho proslavila vydáním jeho proslulého Millerova průvodce cenami starožitností. Tato nezkrotná vášeň pro umění ho přivedla ke shromáždění rozsáhlé sbírky a k založení Millerovy akademie, přednáškového centra pro umění a vědu v Londýně. V ROCE 2013 BOHUŽEL ZEMŘEL, ALE JEHO ODKAZ ŽIJE DÁL. ZKRÁTKA, AČKOLI SÁM ZOSOBŇOVAL ZVĚDAVOST, ZVĚDAVOST PRO ZVĚDAVOST HO NUDILA.
VŮNĚ: Obsah alkoholu zvýrazňuje jemnou chuť s tóny citronové kůry a borovice. CHUŤ: Mírná sladkost lékořice umocňuje citrusové a kořeněné vjemy. ZÁVĚR: Dlouhý a svěží pocit s citronovými tóny.
Gin Martin Miller’s je všeobecně uznáván jako první „superprémiový“ gin na světě. Za posledních 15 let získal na předních světových soutěžích destilátů více ocenění za vynikající kvalitu než jakýkoli jiný gin.
JDE O TO, ABYSTE SE TREFILI DO SLADKÉ CHUTI Při zrání lihovin platí pravidlo, že čím déle, tím lépe. Zjistili jsme však, že tento gin potřebuje přesně 9 měsíců, aby vyladil svou chuť, a během této doby odpočinku v dubovém lůžku obdařil svou chuť malým kouzlem.
Nechat se unést a nechat se příliš dlouho zrát by zničilo delikátnost tohoto ginu, někdy je důležitější vědět, kdy přestat, než být trpělivý! ISLANDSKÉ KLIMA. DAR BOHŮ. Chladné, ale suché podnebí Islandu výrazně zpomaluje proces zrání, což nám dává možnost přesně měřit průběh tohoto složitého a zajímavého destilátu. CHUŤ: Elegantní a dubová. Chuť jalovce se snoubí s dokonale vyváženou vanilkovou a citrusovou vůní. V ústech krémová chuť s opečeným dubovým dřevem v závěru. KONEC: Velmi dlouhý s tóny dubu. VŮNĚ: V prvním dojmu citronová kůra spojená s jalovcem, poté se objevuje dokonale vyvážená vanilka.
Podporuje inovace a mixology intenzivním ginem s výraznou chutí a přesnou vyšší řemeslnou silou. Je to šílenství, nebo genialita? Martin Miller’s Westbourne Gin – název ginu pro znalé je odvozen od místa, kde Martin Miller sídlel v londýnské čtvrti Westbourne Grove, kde značka vznikla.
MILOVANÝ BARMANY Vznikl jako reakce na žádosti „mixologů“ o gin Martin Miller’s, který by dodal jejich klasickému repertoáru koktejlů autentičnost „staré školy“ a pomohl jim vytvářet plnější chuťové invence.
Od samého počátku se stal oblíbeným koktejlem barmanů a mezi barovým bratrstvem se těšil statusu undergroundového kultu a přísně střeženého tajemství. RESPEKTOVÁN ROZHODČÍMI Od svého uvedení na trh získal Martin Miller’s Westbourne Gin v některých soutěžích nejvyšší hodnocení v historii a nadále sbírá nejvyšší ocenění od celosvětových degustačních komisí a porot, včetně titulu Nejlepší gin na světě podle BTI v roce 2020.
CHUŤ : Intenzivní a citrusová. Důraz na pikantnější, pepřové tóny kasie a muškátového oříšku. Vyšší řemeslná síla pro hladký a atraktivní pocit z alkoholu VŮNĚ: Intenzivní citrusové kůry integrované s jalovcem a velmi jemnou alkoholovou rovnováhou. NA PATŘE: Jemná sladkost lékořice umocňuje přítomnost citrusů. ZÁVĚR: Dlouhý pocit svěžesti
INSPIROVÁNO VŠÍM, CO JE PLNÉ ZIMY Pocta nejlepším zimním tradicím v Anglii i na Islandu, tato sezónní varianta vyniká svým hřejivým chuťovým profilem. Je ideální pro schoulení se před krbem za chladných zimních večerů, lze si ji vychutnat jak horkou, tak studenou. CHUŤ: Intenzivní a citrusová. Ve vůni se objevuje mandarinka a jalovec. V ústech dominuje skořice, než se v dlouhém závěru znovu objeví mandarinka. VŮNĚ: Intenzivní mandarinkové aroma s teplým a komplexním pozadím a tóny skořice. ZÁVĚR: V dlouhé dochuti se jasně projevuje mandarinka: osvěžující citrusy vyvážené komplexností koření.
Tato kořeněná a voňavější alternativa klasického G&T přináší trochu slunce a hřejivých chutí i do těch nejpohodovějších zimních dnů.
50 ml Martin Miller´s Winterful Gin
150 ml zázvorového piva
Ozdoba: plátek limetky a strouhaný muškátový oříšek + Led
POSTUP:
1.Vychlaďte sklenici na highball ledem a vyprázdněte zbytky vody z rozpuštěného ledu.
2.Nalijte Martin Miller´s Winterful Gin na led.
3.Opatrně přidejte zázvorové pivo, abyste zachovali bublinky.
4.Ozdobte plátkem limetky a strouhaným muškátovým oříškem.
Martin Miller’s Summerful Gin přidává k vlajkové lodi Martin Miller’s Original Gin další destilaci rozmarýnu ze sezónních plodů z Anglie a arktického tymiánu z Islandu.
INSPIROVÁNO VŠÍM, CO JE NAPLNĚNO LÉTEM Naše vůbec první sezónní edice vzdává hold dvojímu dědictví značky a všem dobrým věcem plným léta. K dostání je během jara a léta a vyniká především svou svěžestí. Ideální pro osvěžující G&T a Dry Martini na čerstvém vzduchu.
CHUŤ Arktický tymián doplňuje citronovou a balzamickou vůni rozmarýnu o květinové aroma, které společně vyvažují náš klasický profil citrusů a jalovce. VŮNĚ: Rafinované bylinné a květinové tóny levandule a šalvěje s mátovými tóny. NA PATŘE: Hladká sladkost s balzamickými tóny a jarními venkovskými květinami. ZÁVĚR: Intenzivní svěžest.